Hovězí gulášová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg hovězího masa na guláš - (nakrájený na kostky)
1 cibule (na menší kostičky)
2-3 brambory (nakrájené na kostky)
2 velké mrkve (nakrájené na plátky já krájím na šikmé)
menší svazek čerstvě petrželky
1/2 lžičky kmínu
sůl
2 lžičky mleté sladké papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibulku do zlatova až skoro do hněda.

  2. Přidáme maso, sladkou papriku, kmín, trochu osmahneme, podlijeme troškou vody a na středním plameni dusíme 10 minut pod pokličkou.

  3. Poté přidáme 2 litry vody, mrkev, brambory, petrželku, osolíme a necháme přivést k varu. Poté ztlumíme na menši plamen a vaříme 1 hodinu a půl až 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!