Pečený jehněčí bok

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí bok
1 lžíce másla
Marináda:
1 najemno nakrájená cibule
rozmarýn
tymián
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo mletého)
1 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
Náplň:
2 rohlíky
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
celerová nať
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Okolo rebierok mäsa vyrežeme kapsu.

  2. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a vytrieme vnútro kapsy aj povrch boku. Necháme v chlade aspoň 2 hodiny marinovať.

  3. Pripravíme náplň: Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka.

  4. Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220°C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.

  5. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!