Pikantní krůtí medailonky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí medailonky (počet dle strávníků, já jich měla 6)
- 1 střední cibule
- 6 stroužků česneku (cca 1 na 1 medailonek)
- 30 g sterilované kapie
- asi 4 feferonky (já použila křupavé zn. Efko)
- na špičku nože Harissa (lze vynechat)
- 30 g jemného kečupu
- mletý bílý pepř
- sůl
- olej
Postup Pikantní krůtí medailonky
Postup přípravy receptu
-
Medailonky jemně rozklepeme hřbetem ruky a necháme odpočinout. V misce si smícháme cibuli nakrájenou najemno, prolisované stroužky česneku, pokrájené kapie a feferonky, kečup, Harissu (můžeme vynechat), pepř a sůl.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme medailonky z obou stran (asi 2 minuty.) Pak zalijeme směsí a dusíme zhruba 10 minut. Jemně promícháme, dochutíme a sporák vypneme. Necháme ještě probublat, aby se chutě spojily.
Chuť by měla být jemně nakyslá, ne příliš pálivě výrazná, ale je cítit česnek s kečupem a papričky.Příloha – bramborové hranolky, nebo dle vlastní volby.