Pečené plátky červené řepy s mozarellou a bazalkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 malá červená řepa (5-7cm)
2 stroužky česneku
sůl
olivový olej
mozarella
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky, které poklademe na dvojitý alobal, proložíme plátky česneku, osolíme a zakapeme olivovým olejem.

  2. Alobal utěsníme a balíček pečeme na 200°C přibližně 45 minut-1 hodinu.

  3. Poté trochu zchladlé upečené plátky poklademe třešničkami mozarelly, upevníme párátkem, zakápneme olivovým olejem, který zbyl v alobalu a ozdobíme bazalkou, případně ještě lehce osolíme, čímž podtrhneme sladkost řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!