Kuře z tlakáče

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
6 brambor
3 papriky - bílá, červená a zelená
cherry rajčátka
cibule
2 stroužky česneku
chilli paprička
6 žampionů
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
150-200 ml vývaru nebo vody
libeček
grilovací koření
sůl
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme a okořeníme. Všechnu zeleninu očistíme nakrájíme na větší kousky. V tlakovém hrnci rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme ze všech stran.

  2. Opečené maso vytáhneme. Přidáme kousek másla a vsypeme nejprve cibuli a česnek a po chvíli všechnu zeleninu. Chvíli restujeme, vložíme stehna, zbytek koření a vývar.

  3. Vývaru by mělo být tak do 1/3 zeleniny, pustí dost svojí vody. Na maso položíme kousky másla. Hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme 15-20 minut, podle velikosti stehen. Po této době necháme hrnec dojít a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!