Qasháky ala Babilon- kvašáky
Recepty, ZavařeninyPostup Qasháky ala Babilon- kvašáky
Postup přípravy receptu
-
Okurky očistíme, sklenice řádně umyjeme a víčka taky (ne oční, ale na sklenice!!!). Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic. Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku.
Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody. Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových).
Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou. Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny. Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho...