Jehněčí špíz s cuketou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g jehněčích jater
- 1/2 cukety
- 1 cibule
- 150 g balkánského sýru
- jehněčí vývar
- 2 lžíce rajčatového protlaku nebo pyré
- 1 lžíce hořčice
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- olej
Postup Jehněčí špíz s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Pečeň (játra) a syr nakrájame na menšie kúsky, cuketu a cibuľu na kolieska.
Pečeň, syr, cibuľu a cuketu striedavo napichujeme na ihly.
Na panvicu nalejeme olej a špízy opekáme asi 10 min zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
Do výpeku prilejeme trocha vývaru, pridáme pretlak a horčicu a vložíme tymiánové vetvičky. Osolíme, okoreníme a povaríme cca 10 minút.
Špízy prelejeme omáčkou a podávame s hriankami.