Jehněčí špíz s cuketou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g jehněčích jater
1/2 cukety
1 cibule
150 g balkánského sýru
jehněčí vývar
2 lžíce rajčatového protlaku nebo pyré
1 lžíce hořčice
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pečeň (játra) a syr nakrájame na menšie kúsky, cuketu a cibuľu na kolieska.

  2. Pečeň, syr, cibuľu a cuketu striedavo napichujeme na ihly.

  3. Na panvicu nalejeme olej a špízy opekáme asi 10 min zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.

  4. Do výpeku prilejeme trocha vývaru, pridáme pretlak a horčicu a vložíme tymiánové vetvičky. Osolíme, okoreníme a povaríme cca 10 minút.

  5. Špízy prelejeme omáčkou a podávame s hriankami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!