Poctivá játrová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 cibule středně velká
- 10 dkg anglické slaniny
- 10 dkg slaniny (nemusí být, pokud nemáte rádi)
- 1 kg kuřecích (krůtích) jater
- 2 dl silného kuřecího vývaru (půl kostky kuřecího masoxu)
- 1 kysaná smetana
- 1/2 l mléka
- 1/3 kostky másla
- sůl
- pepř
- grilovací koření (kuře 7 bylin nejlepší)
- mouka
- olej
Postup Poctivá játrová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme od blan, nakrájíme na větší kousky a přidáme k slanině, osolíme, přidáme pepř a grilovací koření. Prudce osmažíme. Po pěti minutách podlijeme silným kuřecím vývarem.
Vybereme slaninu, půlku jater, se 1/4 l mléka nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Vlijeme do hrnce a přidáme z másla udělanou světlou jíšku. Přidáme kysanou smetanu, zbytek mléka a dosolíme podle chuti.
Podáváme s knedlíkem.