Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí plátky
2 menší mrkve
1/2 celeru
150 g cukety
150 g patizonu
sůl
pepř
2 menší cibule
olej
vývar nebo voda
hladká mouka (není nutná)
Na potření:
2 polévkové lžíce ostřejší hořčice
1 polévková lžíce oleje",

Postup přípravy receptu

  1. Olej smícháme s hořčicí.

  2. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny.

  3. Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky (množství- cca kolik chceme mít omáčky) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10 -15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon.

  4. Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!