Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 hovězí plátky
- 2 menší mrkve
- 1/2 celeru
- 150 g cukety
- 150 g patizonu
- sůl
- pepř
- 2 menší cibule
- olej
- vývar nebo voda
- hladká mouka (není nutná)
- Na potření:
- 2 polévkové lžíce ostřejší hořčice
- 1 polévková lžíce oleje",
Postup Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Postup přípravy receptu
-
Olej smícháme s hořčicí.
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny.
Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky (množství- cca kolik chceme mít omáčky) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10 -15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon.
Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.