Bažant na česneku a jablkách
Recepty, Jiné masoPostup Bažant na česneku a jablkách
Postup přípravy receptu
-
Bažanta stáhneme z kůže a naporcujeme. Protože má bažant sušší maso, tak každý kousek na několika místech prošpikujeme kousky špeku. Osolíme, opepříme a a ze všech stran ho potřeme prolisovaným česnekem.
Připravíme si nádobu, která se dá použít i do trouby. Cibuli nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dohněda. Vložíme porce bažanta a ze všech stran ho opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho poklademe plátky anglické slaniny a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme do měkka.
Asi 10 minut před koncem přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Měkkého bažanta poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby pod gril cca na 5 minut. Podáváme s rýží.
Na oleji osmahneme na kostky pokrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži (1 hrnek), chvilku promícháváme a potom podlijeme hrnkem a půl vody, v které jsme si rozmíchali kostku bujónu a přidali lžičku soli. Vaříme pod pokličkou cca 15 minut.