Bažant na česneku a jablkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 bažant
sůl
česnek
uzený špek
anglická slanina
2 jablka
cibule
máslo
olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta stáhneme z kůže a naporcujeme. Protože má bažant sušší maso, tak každý kousek na několika místech prošpikujeme kousky špeku. Osolíme, opepříme a a ze všech stran ho potřeme prolisovaným česnekem.

  2. Připravíme si nádobu, která se dá použít i do trouby. Cibuli nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dohněda. Vložíme porce bažanta a ze všech stran ho opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho poklademe plátky anglické slaniny a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme do měkka.

  3. Asi 10 minut před koncem přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Měkkého bažanta poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby pod gril cca na 5 minut. Podáváme s rýží.

  4. Na oleji osmahneme na kostky pokrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži (1 hrnek), chvilku promícháváme a potom podlijeme hrnkem a půl vody, v které jsme si rozmíchali kostku bujónu a přidali lžičku soli. Vaříme pod pokličkou cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!