Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Rohlíčky:
- 5 dkg hladké mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 25 dkg vlašských ořechů (mletých)
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Dejmalův krém:
- 20 dkg stuženého 100%-ního tuku
- 25 dkg másla
- 25 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 6 lžic rumu
- kakao
- čokoládová poleva
Postup Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Těsto necháme odležet a poté vykrajujeme podkovičky/rohlíčky a pečeme na 170 stupňů.
Na hotové rohlíčky nastříkáme sáčkem se zdobící špičkou krém a namáčíme (krém) v čokoládě.
Krém: Vše kromě tuku ušleháme (srazí se to). Dále rozpustíme 20 dkg tuku (100%) a vychladlý (vlažný) tuk zašleháme do krému.
Čokoládová poleva: rozpustíme si čokoládu spolu se ztuženým tukem, aby nám vznikla poleva, do níž namáčíme krém na rohlíčkách.