Telecí řízky v pařížském těstíčku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Těstíčko:
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- 100 g hladké mouky
- sůl
- pepř mletý
- 70 g čerstvého nebo rozmrazeného hrášku
- 70 g šunky
- Dále:
- 3 plátky telecích řízků - pro 3 osoby
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Telecí řízky v pařížském těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.
Vejce vyšleháme se solí, přidáme mléko s moukou, opepříme a dobře promícháme v hladké hustější těstíčko, do kterého přisypeme hrášek a jemně pokrájenou šunku.
V těstíčku obalíme řízky a ihned smažíme v pánvi s rozpáleným tukem. Smažíme zvolna, aby se řízky dobře propekly a těstíčko se nespálilo. Do tuku pokládáme tou stranou, kde máme více hrášku a šunky, před otočením řízku můžeme na druhou stranu hrášek se šunkou doplnit, na řízku těstíčko drží během otáčení velmi dobře.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo zeleninovým salátem.