Telecí řízky v pařížském těstíčku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Těstíčko:
2 vejce
1 dl mléka
100 g hladké mouky
sůl
pepř mletý
70 g čerstvého nebo rozmrazeného hrášku
70 g šunky
Dále:
3 plátky telecích řízků - pro 3 osoby
sůl
pepř mletý
hladká mouka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.

  2. Vejce vyšleháme se solí, přidáme mléko s moukou, opepříme a dobře promícháme v hladké hustější těstíčko, do kterého přisypeme hrášek a jemně pokrájenou šunku.

  3. V těstíčku obalíme řízky a ihned smažíme v pánvi s rozpáleným tukem. Smažíme zvolna, aby se řízky dobře propekly a těstíčko se nespálilo. Do tuku pokládáme tou stranou, kde máme více hrášku a šunky, před otočením řízku můžeme na druhou stranu hrášek se šunkou doplnit, na řízku těstíčko drží během otáčení velmi dobře.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!