Pařížské tyčinky nej
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 20 dkg mletých vlašských ořechů
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 celé vejce
- Krém:
- 7 dkg pískového cukru
- 1 celé vejce
- 1 máslo
- 1/2 plechovky salka
- kakao dle chuti
- rozpuštěná čokoláda s máslem
Postup Pařížské tyčinky nej
Postup přípravy receptu
-
Vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, vajíčkem a uděláme lepkavé těsto, ze kterého tvoříme válečky, které pomalu usušíme v troubě na 150 stupňů.
Krém: cukr a celé vejce utřeme nad párou do zhoustnutí. Za stálého míchání necháme trochu zchladnout. Opatrně přidáme ke změklému máslu tak, aby se nerozteklo.
Šleháme ručním šlehačem, přidáme salko a kakao dle chuti.
Zdobícím sáčkem naneseme krém na rohlíčky. Necháme zchladnout a namáčíme v rozpuštěné čokoládě.