Pařížské tyčinky nej

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
20 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg moučkového cukru
1 celé vejce
Krém:
7 dkg pískového cukru
1 celé vejce
1 máslo
1/2 plechovky salka
kakao dle chuti
rozpuštěná čokoláda s máslem

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, vajíčkem a uděláme lepkavé těsto, ze kterého tvoříme válečky, které pomalu usušíme v troubě na 150 stupňů.

  2. Krém: cukr a celé vejce utřeme nad párou do zhoustnutí. Za stálého míchání necháme trochu zchladnout. Opatrně přidáme ke změklému máslu tak, aby se nerozteklo.

  3. Šleháme ručním šlehačem, přidáme salko a kakao dle chuti.

  4. Zdobícím sáčkem naneseme krém na rohlíčky. Necháme zchladnout a namáčíme v rozpuštěné čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!