Pařížské trubičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 60 g másla nebo Hery
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 2 PL mléka
- 2 PL rumu
- 1 vejce
- Kerém:
- 160 ml smetany ke šlehání
- 50 g čokolády na vaření
- 20 g krupicového cukru
- 150 g másla
- Dokončení:
- tmavá čokoládová poleva
Postup Pařížské trubičky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme tenkou placku a rádýlkem nakrájíme obdélníčky. Navíjíme na kovové trubičky lehce potřené tukem. Velikost určíme podle toho, jak máme velké kovové trubičky. Dáme na plech s pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (170°C) upečeme.
Po vychladnutí sundáme z trubiček a konce namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout. Poté plníme krémem.
Na krém den předem svaříme smetanu, cukr a čokoládu. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme. Máslo vyšleháme do pěny a po částech zašleháme smetanu.