Pařížské trubičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
60 g másla nebo Hery
70 g mletých vlašských ořechů
2 PL mléka
2 PL rumu
1 vejce
Kerém:
160 ml smetany ke šlehání
50 g čokolády na vaření
20 g krupicového cukru
150 g másla
Dokončení:
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme tenkou placku a rádýlkem nakrájíme obdélníčky. Navíjíme na kovové trubičky lehce potřené tukem. Velikost určíme podle toho, jak máme velké kovové trubičky. Dáme na plech s pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (170°C) upečeme.

  2. Po vychladnutí sundáme z trubiček a konce namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout. Poté plníme krémem.

  3. Na krém den předem svaříme smetanu, cukr a čokoládu. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme. Máslo vyšleháme do pěny a po částech zašleháme smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!