Slepované kokosové hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru + na vál
100 g másla
1 žloutek
100 g sušeného mléka
50 g strouhaného kokosu
2 lžíce medu
1-2 lžíce oleje
džem

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme s 50g cukru. Přidáme nakrájené máslo a žloutek. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které zabalíme do folie a necháme 30 minut v chladničce odpočinout.

  2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 12 minut. Po upečení je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

  4. Do mísy prosijeme 100g cukru se sušeným mlékem a vmícháme kokos. Pak přidáme med, olej, podle potřeby trošku vody a vypracujeme pevnou hmotu. Pracovní desku posypeme moučkovým cukrem, hmotu na ní rozválíme na plát silný asi 4mm. Z kokosové hmoty vykrájíme hvězdičky a uprostřed každého kousku vypíchneme otvor.

  5. Na upečená kolečka dáme rozmíchaný džem (já použila třešňový) a přilepíme na něj hvězdičky z kokosové hmoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!