Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
2 velké cibule
8 stroužků česneku
2 lžičky celého kmínu
2 pl oleje nebo 1 pl sádla
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
100 ml Rulandského bílého vína
100 ml vody
pl= polévková lžíce
kl=kávová lžička

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, tučnější části trochu odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní maso nařežeme na kousky cca 7x7cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky.

  2. Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk kmín a kostičky tučnějšího masa a necháme mírně osmažit. Přidáme maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut.

  3. Po ochlazení hrnec oteveřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku. Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou. Hodí se také zelí a kynutý, či bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!