Jednoduchý jahodový dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus (dle Isindy):
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru krupice
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- Náplň:
- 1 velký bílý jogurt (380 g)
- 1 mascarpone (250 g)
- 1 zakysaná smetana (180 g)
- 5 lžic cukru moučka (nebo dle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- 2 ztužovače šlehačky
- čerstvé jahody
Postup Jednoduchý jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.
Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku, smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy, vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.
Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu umícháme dohladka, přidáme cukr, ztužovač a ještě dobře promícháme.
Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, tím potřeme spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie (mě nic moc nenapadlo:-D). Necháme uležet v lednici.