Kuřecí stehno plněné vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí stehna
2-4 plátky anglické slaniny nebo můžeme zaměnit za šunku
medvědí česnek (měla jsem mražený)
1 vejce
můžeme přidat 1 lžíci smetany nebo mléka
čerstvě mletý pepř
sůl
20 g másla
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na menší teflonové rozehřáté pánvičce s troškou oleje usmažíme světlou omeletku. Necháme zchladnout.

  2. Kuřecí stehna ze spodní strany podél stehenní kosti rozkrojíme a kost vyjmeme - v kloubu vylomíme a odstraníme. Stehno vevnitř mírně osolíme.

  3. Omeletu rozkrojíme na poloviny, poklademe anglickou slaninou, medvědím česnekem a pevně stočíme do ruličky. Tuto rolku vložíme místo stehenní kosti, a stehno s kůží sepneme kovovými jehlami a celé mírně osolíme.

  4. Do pekáčku nebo pečící nádoby remosky dáme kousek másla a půl lžíce oleje, přidáme stehna a zhruba 1 dl vody.

  5. Pečeme v předehřáté troubě nebo v remosce, podle velikosti stehen zhruba 50 minut. Já pekla v remosce.

  6. Během pečení stehna občas potřeme výpekem a pokud je třeba, tak přidáme malinko vody. V troubě bych pekáček v první polovině pečení přikryla. Stehna před podáváním rozkrojíme šikmým řezem, vhodnou přílohou je například bramborová kaše přelitá výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!