Kuřecí stehno plněné vaječnou omeletou s medvědím česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí stehna
- 2-4 plátky anglické slaniny nebo můžeme zaměnit za šunku
- medvědí česnek (měla jsem mražený)
- 1 vejce
- můžeme přidat 1 lžíci smetany nebo mléka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 20 g másla
- 1 lžíce oleje
Postup Kuřecí stehno plněné vaječnou omeletou s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na menší teflonové rozehřáté pánvičce s troškou oleje usmažíme světlou omeletku. Necháme zchladnout.
Kuřecí stehna ze spodní strany podél stehenní kosti rozkrojíme a kost vyjmeme - v kloubu vylomíme a odstraníme. Stehno vevnitř mírně osolíme.
Omeletu rozkrojíme na poloviny, poklademe anglickou slaninou, medvědím česnekem a pevně stočíme do ruličky. Tuto rolku vložíme místo stehenní kosti, a stehno s kůží sepneme kovovými jehlami a celé mírně osolíme.
Do pekáčku nebo pečící nádoby remosky dáme kousek másla a půl lžíce oleje, přidáme stehna a zhruba 1 dl vody.
Pečeme v předehřáté troubě nebo v remosce, podle velikosti stehen zhruba 50 minut. Já pekla v remosce.
Během pečení stehna občas potřeme výpekem a pokud je třeba, tak přidáme malinko vody. V troubě bych pekáček v první polovině pečení přikryla. Stehna před podáváním rozkrojíme šikmým řezem, vhodnou přílohou je například bramborová kaše přelitá výpekem.