Špagety frutti di mare

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g špaget
2,5 dl smetany na vaření
200 g vyloupaných krevet
100 g masa z mušlí
100 g vyčištěných kalamár
1/2 pórku
1 limetka
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, pórek, očištěné oloupané krevety, maso z mušlí a kroužky kalamár a vše společně orestujeme.

  3. Směs osolíme a opepříme a krevety, mušle a kalamáry vyjmeme a dáme stranou.

  4. Do pánve k česneku a pórku přilijeme smetanu, zprudka ji svaříme do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem.

  5. Mezitím si uvaříme těstoviny v dobře osolené vodě-(tvrdší na skus), scedíme-(neproplachujem vodou ani olejem!).

  6. Nakonec do pánve se smetanovou omáčkou vmícháme těstoviny.

  7. Vratíme kravety, mušle, kalamáry a promícháme.

  8. Těstoviny rozdělíme na talíře, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme nadrobno nasekanou chilli papričkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!