Špagety frutti di mare
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g špaget
- 2,5 dl smetany na vaření
- 200 g vyloupaných krevet
- 100 g masa z mušlí
- 100 g vyčištěných kalamár
- 1/2 pórku
- 1 limetka
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Postup Špagety frutti di mare
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, pórek, očištěné oloupané krevety, maso z mušlí a kroužky kalamár a vše společně orestujeme.
Směs osolíme a opepříme a krevety, mušle a kalamáry vyjmeme a dáme stranou.
Do pánve k česneku a pórku přilijeme smetanu, zprudka ji svaříme do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem.
Mezitím si uvaříme těstoviny v dobře osolené vodě-(tvrdší na skus), scedíme-(neproplachujem vodou ani olejem!).
Nakonec do pánve se smetanovou omáčkou vmícháme těstoviny.
Vratíme kravety, mušle, kalamáry a promícháme.
Těstoviny rozdělíme na talíře, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme nadrobno nasekanou chilli papričkou