Mlete masicko s bramborovou cepickou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

mleté maso
asi 20 dkg polosuchého salámu
asi 20 dkg anglické slaniny
asi 10 dkg kapie zeleného lusku nebo rajčete
2 lžičky kečupu
2 pl lžíce sojové omáčky
1 hovězí bujón
sůl
pepř
sušená petržel
trošku mleté červené papriky sladké
olej
velká cibule
brambory
mléko
máslo
vejce
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrajime na kosticky, pridame trochu oleje, osmahneme, pridame mlete maso, ja mam rada hovezi, nechame zatahnout, pak pridame koreni a poradne promichame.

  2. Mezitim, co se nam maso hezky dela, si nakrajime salam na kosticky i tu slaninu, zeleninu na male kousky. Nejdriv pridam salam a slaninu do panve, kde se nam vari mlete, pridame kecup, sojovku a bujon a poradne to vsechno promichame.

  3. Nakonec pridam zeleninu a jeste necham chvilku podusit a odstavim z kamen.

  4. Uvarime si bramborovou kasi, do ni pridame jedno vejce, do vymazaneho pekacku dame mletou smes a na vrch hezky potreme kasi a posypem syrem.

  5. Dame pect asi na 20 min. Je hotovo, podavame se zeleninou, jakou mame radi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!