Česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g libového uzeného masa
- 1/2 hrnku tarhoni
- 2 střední brambory
- 1 palice česneku nebo podle chuti
- 1 mrkev
- 1 lžíce sádla
- cca 1,5 l hovězího vývaru nebo z kostí
- kmín
- sůl
- pepř
- čerstvá majoránka (nemusí být)
Postup Česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Brambory a uzené nakrájíme na kostky, mrkev nastrouháme. Rozpustíme sádlo a opečeme tarhoňu do zlatova. Před koncem přidáme polovinu česneku nakrájeného na plátky, mrkev a společně krátce opečeme.
Tarhoňu zalijeme vývarem a vložíme maso brambory a kmín. Vaříme do změknutí tarhoni a brambor. Před dovařením přidáme zbytek utřeného česneku a polévku dochutíme. Na talíři ozdobíme lístky majoránky.