Filé po lázeňsku
Recepty, RybySuroviny
- 6 kostek mraženého rybího filé (můžete použít i čerstvé filety)
- 10 stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 4 vejce
- 300 ml mléka
- 150 g tvrdého sýru (eidam, gouda dle chuti)
- 6 polévkových lžic plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup Filé po lázeňsku
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé osolíme. S obou stran je potřeme mačkaným česnekem a položíme na plech. Všechny kousky potřeme i plnotučnou hořčicí a poklademe cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka. Poté vložíme na 40 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, dle chuti osolíme a opepříme. Po 40 minutách vyndáme filé z trouby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Poté vložíme zpět do trouby na 25 minut.
Po 25 minutách filé vytáhneme z trouby a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme zpět do trouby a zapečeme sýr dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.