Filé po lázeňsku

Recepty, Ryby

Suroviny

6 kostek mraženého rybího filé (můžete použít i čerstvé filety)
10 stroužků česneku
2 velké cibule
4 vejce
300 ml mléka
150 g tvrdého sýru (eidam, gouda dle chuti)
6 polévkových lžic plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme. S obou stran je potřeme mačkaným česnekem a položíme na plech. Všechny kousky potřeme i plnotučnou hořčicí a poklademe cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka. Poté vložíme na 40 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

  2. Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, dle chuti osolíme a opepříme. Po 40 minutách vyndáme filé z trouby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Poté vložíme zpět do trouby na 25 minut.

  3. Po 25 minutách filé vytáhneme z trouby a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme zpět do trouby a zapečeme sýr dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!