Rychlé kremrole

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 balení listového těsta (1kg)
1 vejce
5 bílků
sůl
500 g moučkového cukru
v hrnci vařící vodu (na vodní lázeň)
moučkový cukr
vanilkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm). Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole dáme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.

  3. Prvně si dáme vodu do hrnce a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a mixujeme do pevného sněhu, poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.

  4. Hrnec se sněhem dáme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a mixujeme. To že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak že se na povrchu udržují pevné špičky.

  5. Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou a hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět mixujeme, až bude sníh mírně studený.

  6. Naplníme cukrářský sáček a plníme kremrole. Pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a dáme na chladné místo ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!