Rychlé kremrole
Recepty, CukrovíSuroviny
- 2 balení listového těsta (1kg)
- 1 vejce
- 5 bílků
- sůl
- 500 g moučkového cukru
- v hrnci vařící vodu (na vodní lázeň)
- moučkový cukr
- vanilkový cukr na posypání
Postup Rychlé kremrole
Postup přípravy receptu
-
Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm). Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole dáme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
Prvně si dáme vodu do hrnce a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a mixujeme do pevného sněhu, poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
Hrnec se sněhem dáme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a mixujeme. To že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak že se na povrchu udržují pevné špičky.
Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou a hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět mixujeme, až bude sníh mírně studený.
Naplníme cukrářský sáček a plníme kremrole. Pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a dáme na chladné místo ztuhnout.