Lilek s bulgurem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g očištěného lilku
- 200 g hříbků nejlépe směska ale klidně i žampiony
- 50 g špeku nebo jiné slaniny
- 1 lžíce oleje
- 2 větší cibule
- 2 větší rajčata
- 100 ml uvařeného bulguru
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- 2 prolisované stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- trošku horké vody na podlití-cca 50ml
Postup Lilek s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit na nudličky nakrájený špek. Přidáme na půlměsíčky nakrájené cibule a restujeme 5 minut.
Pak přidáme nakrájené hříbky, na větší kostičky nakrájený lilek a na malé kostičky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata. Opepříme, osolíme a promícháme. Podlité malým množstvím vody dusíme pod pokličkou slabým varem 20 minut.
Poté přidáme bulgur, petržel a česnek. Promícháme a necháme 2 minuty prohřát. Podáváme s pečivem.