Likérové špičky jako od cukráře

Recepty, Cukroví

Suroviny

Korpus:
200 g piškotů
250 ml vody
Náplň:
250 g ztuženého tuku
250 g moučkového cukru
2 vejce
50 g kakaa
2-3 lžíce rumu
vaječný koňak
Poleva:
200 g čokolády na vaření
40 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty rozdrtíme a smícháme s vodou. Šleháme, dokud nevznikne hladká homogenní směs. Dáme péct do trouby na 180°C do zlatova.

  2. Tuk vyšleháme s vejci a cukrem. Přidáme kakao a postupně přiléváme rum.

  3. Když jsou buflery upečené, vyndáme je z trouby a cukrářskou špičkou na korpus tvarujeme tělo špiček. Když máme špičky vytvarované, dáme je na 15 minut do ledničky.

  4. Vaječným koňakem špičky naplníme a uzavřeme špičkou ze zbývající hmoty.

  5. Poté všechny špičky namočíme do čokolády a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!