Likérové špičky jako od cukráře
Recepty, CukrovíSuroviny
- Korpus:
- 200 g piškotů
- 250 ml vody
- Náplň:
- 250 g ztuženého tuku
- 250 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 50 g kakaa
- 2-3 lžíce rumu
- vaječný koňak
- Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 40 g tuku
Postup Likérové špičky jako od cukráře
Postup přípravy receptu
-
Piškoty rozdrtíme a smícháme s vodou. Šleháme, dokud nevznikne hladká homogenní směs. Dáme péct do trouby na 180°C do zlatova.
Tuk vyšleháme s vejci a cukrem. Přidáme kakao a postupně přiléváme rum.
Když jsou buflery upečené, vyndáme je z trouby a cukrářskou špičkou na korpus tvarujeme tělo špiček. Když máme špičky vytvarované, dáme je na 15 minut do ledničky.
Vaječným koňakem špičky naplníme a uzavřeme špičkou ze zbývající hmoty.
Poté všechny špičky namočíme do čokolády a dáme vychladit.