Dýně Hokkaido pečená s bramborem, okořeněná drcenou hlívou a bylinkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 dýně Hokkaido
4-5 brambor
2-3 polévkové lžíce drcené hlívy ústřičné
sůl
čerstvě nadrcený pepř
olivový olej
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a pokrájíme na osminky.

  2. Brambory omyjeme a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky.

  3. Drcenou hlívu ústřičnou promícháme se solí, nadrceným tymiánem a drceným pepřem.

  4. Brambory vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme směsí z hlívy, zakapeme olivovým olejem.

  5. Dáme zapéci na plech s pečícím papírem na 170 stupňů do předehřáté trouby.

  6. Když jsou brambory poloměkké, přidáme zapéci i dílky stejně okořeněné dýně. Pečeme do měkka. Podáváme s tousty nebo samotné, jen jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!