Dýně Hokkaido pečená s bramborem, okořeněná drcenou hlívou a bylinkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 dýně Hokkaido
- 4-5 brambor
- 2-3 polévkové lžíce drcené hlívy ústřičné
- sůl
- čerstvě nadrcený pepř
- olivový olej
- čerstvý tymián
Postup Dýně Hokkaido pečená s bramborem, okořeněná drcenou hlívou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a pokrájíme na osminky.
Brambory omyjeme a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky.
Drcenou hlívu ústřičnou promícháme se solí, nadrceným tymiánem a drceným pepřem.
Brambory vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme směsí z hlívy, zakapeme olivovým olejem.
Dáme zapéci na plech s pečícím papírem na 170 stupňů do předehřáté trouby.
Když jsou brambory poloměkké, přidáme zapéci i dílky stejně okořeněné dýně. Pečeme do měkka. Podáváme s tousty nebo samotné, jen jako chuťovku.