Francouzské kedlubny (místo brambory)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 kedlubny
- 1 mrkev
- 10 ředkviček
- 150 g uzené kotlety bez kosti
- 2 vajíčka
- 100 ml smetany 12%
- 1 lžíce Podravky (či co máte rádi)
- 1 lžíce oleje
Postup Francouzské kedlubny (místo brambory)
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme kedlubny a mrkev, nakrájíme na plátky. Ředkvičky na čtvrtinky. Uzené maso na kostičky.
Vymažeme zapékací misku či remosku, poklademe plátky kedluben, přidáme uzené maso, ředkvičky a mrkev. posypeme kořením, jaké máme rádi.
Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem a zapečeme asi 15 minut/220°C. Je to jednoduché, lehké a výborné jídlo.