Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 střední lilek
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- velká hrst sušených hub
- koření na svíčkovou
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 1 vejce
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- trochu strouhanky pro případné zahuštění
Postup Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a posolíme.
Na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme namočené a nakrájené houby, chvíli restujeme a ještě přidáme nadrobno nakrájenou dužinu vydlabanou z lilku. Dusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, vychladlou směs z pánve, všechno dobře promícháme a naplníme lilek, který jsme zbavili vypocené vody.
Do vymazané zapékací mísy dáme naplněný lilek a zbytek směsi a pečeme v troubě asi 35-40 minut.