Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 střední lilek
250 g mletého masa
1 cibule
velká hrst sušených hub
koření na svíčkovou
4 stroužky česneku
majoránka
1 vejce
2 lžíce sádla
sůl
pepř
trochu strouhanky pro případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, vydlabeme a posolíme.

  2. Na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme namočené a nakrájené houby, chvíli restujeme a ještě přidáme nadrobno nakrájenou dužinu vydlabanou z lilku. Dusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.

  3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, vychladlou směs z pánve, všechno dobře promícháme a naplníme lilek, který jsme zbavili vypocené vody.

  4. Do vymazané zapékací mísy dáme naplněný lilek a zbytek směsi a pečeme v troubě asi 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!