Pečené kotlety s hříbky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety
1 cibule
250 g hříbků nebo jiných hub (lze i mražených)
plnotučná hořčice
2 lžíce sojové omáčky
sůl dle chuti
trochu kmínu
pepř
sádlo
lžička mouky na zaprášení
500 g brambor
olivový olej na pokapání
čerstvý rozmarýn
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme opepříme, nařízneme kraje, pomažeme hořčicí, necháme chvilku odležet.

  2. Mezitím na rozpálené sádlo dáme cibulku na hrubo nakrájenou a necháme jen zesklovatět, přidáme kotlety a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme sojovou omáčku, na kousky nakrájené hříbky, okmínujeme, trochu osolíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dáme péct, horkovzduch asi 170 stupňů. Pečeme do měkka.

  3. Když je maso měkké, vyndáme ho a lehce zaprášíme šťávu moukou, necháme chvilku provařit a opět vložíme maso do šťávy.

  4. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na čtvrtky i se šlupkou, složíme do pekáčku osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme několik snítek rozmarýnu, dáme péct.

  5. Upečené brambory musí být uvnitř měkké a na povrchu hezky křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!