Pečené kotlety s hříbky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kotlety
- 1 cibule
- 250 g hříbků nebo jiných hub (lze i mražených)
- plnotučná hořčice
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl dle chuti
- trochu kmínu
- pepř
- sádlo
- lžička mouky na zaprášení
- 500 g brambor
- olivový olej na pokapání
- čerstvý rozmarýn
- sůl dle chuti
Postup Pečené kotlety s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Kotlety lehce naklepeme, osolíme opepříme, nařízneme kraje, pomažeme hořčicí, necháme chvilku odležet.
Mezitím na rozpálené sádlo dáme cibulku na hrubo nakrájenou a necháme jen zesklovatět, přidáme kotlety a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme sojovou omáčku, na kousky nakrájené hříbky, okmínujeme, trochu osolíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dáme péct, horkovzduch asi 170 stupňů. Pečeme do měkka.
Když je maso měkké, vyndáme ho a lehce zaprášíme šťávu moukou, necháme chvilku provařit a opět vložíme maso do šťávy.
Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na čtvrtky i se šlupkou, složíme do pekáčku osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme několik snítek rozmarýnu, dáme péct.
Upečené brambory musí být uvnitř měkké a na povrchu hezky křupavé.