Kuskus s kuřecím masem a řapíkatým celerem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuskusu
1 lžíce másla
2 vykostěná kuřecí stehna
2 lžíce másla
1 cibule
2 střední mrkve
3 velké řapíky řapíkatého celeru
2 rajčata
2 lžíce domácího kečupu
špetka mleté papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer (zbavený tvrdých vláken) a rajčata. Až se vydusí veškerá tekutina, přidáme mletou papriku a kečup, promícháme a počkáme, dokud kečup nezačne karamelizovat.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout, pánev přiklopíme a podusíme asi 15 minut, směs osolíme a opepříme.

  3. Kuskus připravíme podle návodu na obale nebo dáme vařit 300 ml osolené vody, když se voda začne vařit, odstavíme ji z ohně a vsypeme 250 gr kuskusu, promícháme a než se voda vsákne, přidáme máslo, znovu promícháme a zhruba po 5-ti minutách je kuskus hotový, který vsypeme do pánve k podušené zelenině s masem, promícháme a dochutíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!