Kuskus s kuřecím masem a řapíkatým celerem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuskusu
- 1 lžíce másla
- 2 vykostěná kuřecí stehna
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 střední mrkve
- 3 velké řapíky řapíkatého celeru
- 2 rajčata
- 2 lžíce domácího kečupu
- špetka mleté papriky
- sůl
- pepř
Postup Kuskus s kuřecím masem a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer (zbavený tvrdých vláken) a rajčata. Až se vydusí veškerá tekutina, přidáme mletou papriku a kečup, promícháme a počkáme, dokud kečup nezačne karamelizovat.
Pak přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout, pánev přiklopíme a podusíme asi 15 minut, směs osolíme a opepříme.
Kuskus připravíme podle návodu na obale nebo dáme vařit 300 ml osolené vody, když se voda začne vařit, odstavíme ji z ohně a vsypeme 250 gr kuskusu, promícháme a než se voda vsákne, přidáme máslo, znovu promícháme a zhruba po 5-ti minutách je kuskus hotový, který vsypeme do pánve k podušené zelenině s masem, promícháme a dochutíme podle chuti.