Koblihy bez smažení

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
40 g moučkového cukru
1 žloutek
50 g Hery
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí
špetka soli
rum
Náplň:
švestkový džem (měla jsem domácí)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky. Necháme vzejít kvásek, který potom v míse nalijeme na prosátou mouku, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.

  2. Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.

  3. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, že které vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.

  4. Vzniklé koblihy klademe na pečící fólií nebo papír a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180°C.

  5. Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!