Koblihy bez smažení
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 40 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 50 g Hery
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- špetka soli
- rum
- Náplň:
- švestkový džem (měla jsem domácí)
Postup Koblihy bez smažení
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky. Necháme vzejít kvásek, který potom v míse nalijeme na prosátou mouku, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.
Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.
Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, že které vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.
Vzniklé koblihy klademe na pečící fólií nebo papír a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.