Tofu s těstovinami a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g bílého tofu
1 cibule
1 červená paprika
250 g těstovin
50 ml sójové omáčky
50 ml bílého vína
1 lžíce medu
1 lžička solamylu
1 lžíce zázvoru
150 ml vývaru
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájame na menšie kocky, zalejeme vínom a sójovou omáčkou, premiešame a necháme 1 hod marinovať.

  2. Cestoviny uvaríme a scedíme.

  3. Tofu vyberieme z marinády a na oleji opečieme. Opečené tofu vyberieme na tanier. Marinádu premiešame s tekutým medom a solamylom.

  4. Vo výpeku po tofu restujeme 5 minút na mesiačiky narezanú cibuľu a na kocky nakrájanú papriku. Pridáme zázvor, korenie, krátko orestujeme, zalejeme vývarom a marinádou a privedieme k varu. Pridáme tofu a opäť necháme prejsť varom.

  5. Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny, ak treba, dosolíme a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!