Mleté maso se žampiony a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa - vepřové nebo míchané
- 150 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- tymián dle chuti, není nutný
- 150-200 ml smetany ke šlehání, dle potřeby
- 120 g Hermelínu nebo Olmínu
- sůl
- pepř mletý
- olej
Postup Mleté maso se žampiony a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se špetkou tymiánu.
Pak k masu přisypeme očištěné a na větší kusy (nebo na plátky) pokrájené žampiony, promícháme a krátce podusíme. Podlít můžeme troškou vody nebo vývaru.
Když máme mleté se žampiony podušené, přilijeme smetanu ke šlehání (lze i na vaření), krátce provaříme, přidáme pokrájený Hermelín nebo Olmín, promícháme, případně dosolíme nebo opepříme a odstavíme. Sýr se rozpustí a vytvoří krémovou konzistenci směsi.
Podáváme s bramborovou přílohou.