Skořicový roládový dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

Roláda:
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
1 lžička skořice
1 tvaroh
1 jogurtové mléko s chutí skořice
cukr dle chuti
1 malá zakysaná smetana
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
pikantní marmeláda
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme roládu - postup viz recept v poznámce. Vychladlou roládu naplníme marmeládou a necháme asi hodinku v lednici. Poté roládu nakrájíme.

  2. Připravíme si náplň - smícháme tvaroh s cukrem, zakysanou smetanou, jogurtovým mlékem a ztužovačem - ten si připravíme dle návodu.

  3. Kulatou formu na dort si vyložíme potravinářskou fólií. Dno poklademe nakrájenou roládou. Dáme vrstvu náplně, na kterou dáme ovoce. Opět poklademe roládou. Nahoru dáme opět fólii a vše přimáčkneme - náplň se tak dostane do všech mezer. Celý dort dáme vychladnout do lednice - nejlépe přes noc. Ozdobit dort můžeme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!