Zapečené halušky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto na halušky:
20 dkg polohrubé mouky
40 dkg brambor (uvařených nebo syrových)
špetku soli
1 vejce
1/4 kg mletého masa
sůl
špetka římského kmínu
1 lžíce oleje
4 vejce
20 dkg strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Halušky - Brambory nastrouháme na jemno a postupně k nim přisypeme polohrubou mouku. Přidáme vejce, špetku soli a vše pomalu promícháme nebo prohněteme.

  2. Když je těsto vláčné přes haluškové síto ho přecedíme pomalu do vroucí osolené vody a vaříme několik minut - až halušky vyplavou na povrch.

  3. Na oleji osmahneme osolené a okmínované mleté maso.

  4. Maso přidáme k uvařeným haluškám.

  5. Rozšleháme vejce a vmícháme do nich nastrouhaný sýr - vše nalijeme na halušky s masem a dáme zapéct do trouby, až se na povrchu utvoří křupavá kůrka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!