Zapečené halušky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto na halušky:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 40 dkg brambor (uvařených nebo syrových)
- špetku soli
- 1 vejce
- 1/4 kg mletého masa
- sůl
- špetka římského kmínu
- 1 lžíce oleje
- 4 vejce
- 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
Postup Zapečené halušky
Postup přípravy receptu
-
Halušky - Brambory nastrouháme na jemno a postupně k nim přisypeme polohrubou mouku. Přidáme vejce, špetku soli a vše pomalu promícháme nebo prohněteme.
Když je těsto vláčné přes haluškové síto ho přecedíme pomalu do vroucí osolené vody a vaříme několik minut - až halušky vyplavou na povrch.
Na oleji osmahneme osolené a okmínované mleté maso.
Maso přidáme k uvařeným haluškám.
Rozšleháme vejce a vmícháme do nich nastrouhaný sýr - vše nalijeme na halušky s masem a dáme zapéct do trouby, až se na povrchu utvoří křupavá kůrka.