ROBI maso v medové marinádě se sezamem - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení ROBI masa (plátků nebo nudliček)
1 cibule
1,5 polévkové lžíce medu (pampeliškový, sedmikráskový, jitrocelový...)
1 necelá kávová lžička skořice
1 stroužek česneku (prolisovat nebo natřít)
5 polévková lžíce kečupu
1 polévková lžíce sojové omáčky
2 polévková lžíce oleje
sezamová semínka
oregáno (cca 1x kávová lžička)

Postup přípravy receptu

  1. Med, kečup, česnek, sojovou omáčku, olej, semínka, oregano a skořici smícháme dohromady a vytvoříme si tak marinádu. Do vzniklé marinády vložíme ROBI maso a na kolečka pokrájenou cibuli.

  2. Necháme marinovat cca hodinu nebo dvě. Poté opékáme na nepřilnavé pánvi již bez oleje (olej je v marinádě). Jako přílohu můžeme dát bramborovou nebo polentovou kaši, pečené brambory nebo klidně i rýži.

  3. TIP: Marinádu můžete použít i na marinování sojového masa nebo seitanu, bohužel se moc nehodí na gril bez mřížek (lávový kámen, atd.), ráda se připaluje a hořkne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!