Dvoubarevný rybízový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na tmavé těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášku do pečiva
- 150 g krystalového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 1 vejce
- 80 g oleje
- 250 ml mléka
- Na světlé těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 80 g oleje
- 200 ml mléka
- rybíz
Postup Dvoubarevný rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme tmavé těsto - cukr vyšleháme se žloutkem + přidáme pár kapek horké vody, zašleháme skořici, olej.
Pak promícháme s moukou + prášek do pečiva s kakaem.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na tmavé těsto stejným způsobem připravíme světlé těsto.
Těstem zalijeme tmavé těsto na něj nasypeme očištěný rybíz.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 min dozlatova.