Dvoubarevný rybízový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na tmavé těsto:
300 g polohrubé mouky
1 prášku do pečiva
150 g krystalového cukru
3 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
1 vejce
80 g oleje
250 ml mléka
Na světlé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
150 g krystalového cukru
1 vejce
80 g oleje
200 ml mléka
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme tmavé těsto - cukr vyšleháme se žloutkem + přidáme pár kapek horké vody, zašleháme skořici, olej.

  2. Pak promícháme s moukou + prášek do pečiva s kakaem.

  3. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na tmavé těsto stejným způsobem připravíme světlé těsto.

  5. Těstem zalijeme tmavé těsto na něj nasypeme očištěný rybíz.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 min dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!