Kuřecí paličky a stehna na trojbarevných paprikách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí paličky
2 kuřecí stehna
1 větší cibule
2 bílé papriky
špetička uzené papriky
1 velká červená paprika
½ velké žluté papriky
olivový olej
1 zakysaná smetana
hladká mouka
kuřecí vývar ze skeletu a drobů
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců. Pokrájíme na malé kousky. V hlubší nádobě, která je vhodná do trouby, orestujeme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Vložíme kuřecí omyté a osušené maso, které jsme posypali uzenou paprikou a orestujeme ze všech stran.

  2. K masu vložíme kousky barevných paprik, osolíme, opepříme a zamícháme. Zalijeme kuřecím vývarem a dáme péci do rozehřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme dozlatova.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej a udržujeme v teple. Do omáčky zamícháme připravenou zakysanou smetanu, kterou smícháme nejdříve se sosem z masa a paprik. Přisypeme mouku, zakvrdláme a nalijeme do omáčky. Povaříme cca 10- 12 minut. Maso vložíme zpět. Podle chuti přidáme sůl, pepř. Podáváme s těstovinami nebo bramborovými noky s uzenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!