Pochoutková mrkvička
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 750 g mrkve
- 20 g agávového sirupu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky himalájské soli
- 2 lžíce sezamového semínka
- 2 lžíce lněného semínka
- 1/2 citronu - šťáva
Postup Pochoutková mrkvička
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.
Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.
Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.
Vmícháme šťávu z citronu a utřený stroužek česneku.
Na pánvi nasucho opražíme sezamové a lněné semínko. Přidáme jednu lžičku soli a promícháme.
Na talíři touto směsí posypeme mrkev.
Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.