Pochoutková mrkvička

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

750 g mrkve
20 g agávového sirupu
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky himalájské soli
2 lžíce sezamového semínka
2 lžíce lněného semínka
1/2 citronu - šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.

  2. Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.

  3. Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.

  4. Vmícháme šťávu z citronu a utřený stroužek česneku.

  5. Na pánvi nasucho opražíme sezamové a lněné semínko. Přidáme jednu lžičku soli a promícháme.

  6. Na talíři touto směsí posypeme mrkev.

  7. Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!