Francouzské čokoládové dukáty

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g čokolády (nejlépe 50 %)
100 g polohrubé mouky
150 g cukr prášek
80 g másla
30 g škrobu (Maizena atd.)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
100 g sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy.

  2. Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!