Francouzské čokoládové dukáty
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g čokolády (nejlépe 50 %)
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g cukr prášek
- 80 g másla
- 30 g škrobu (Maizena atd.)
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 g sekaných ořechů
Postup Francouzské čokoládové dukáty
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy.
Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.