Vepřová panenka ve slanině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
15 dkg slaniny
sůl
drcený pepř (nadrcené kuličky pepře)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem.

  2. Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ni panenku a zamotáme. Takto zabalíme každý kousek panenky.

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme.

  4. Potom ji přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 170°C a pečeme 20 minut. Pečení by nemělo být delší jak 20 minut, protože by mohla být panenka vysušená.

  5. Po upečení panenku rozkrojíme a podáváme se šťouchanými brambory se slaninou nebo bez slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!