Liberecký tvarožník

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vaničky tvarohu
10 polévkových lžic hrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
2 vanilkové cukry
4 vejce
1/2 hery
kypřící prášek
mléko dle potřeby
4 polévkové lžíce holandského kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěné máslo, tvarohy, mouku, kypřící prášek, žloutky a cukry smícháme dohromady.

  2. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k tvarohové hmotě. Pokud je těsto moc hutné, zředíme mlékem.

  3. Polovinu těsta vlijeme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) formy, do zbytku přidáme kakao a vylijeme na světlé těsto. Špejlí těsta promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů přibližně hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!