Špekáčky na leču s pivem
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 kvalitních špekáčků (já jsem měla i tmavé čertovské)
- 5 rajčat
- 3 bílé papriky
- 4 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- pár snítek tymiánu nebo saturejky
- cca 200 ml kečupu
- 1 PL worcesteru
- 1 PL sójové omáčky
- 300 ml černého piva
- olej
- sůl
- pepř
Postup Špekáčky na leču s pivem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, opepřete, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sojovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.
Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.