Špekáčky na leču s pivem

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 kvalitních špekáčků (já jsem měla i tmavé čertovské)
5 rajčat
3 bílé papriky
4 střední cibule
3 stroužky česneku
pár snítek tymiánu nebo saturejky
cca 200 ml kečupu
1 PL worcesteru
1 PL sójové omáčky
300 ml černého piva
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, opepřete, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sojovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.

  2. Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!