Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 120 g brambor
- 70 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 30 g Prosciutta
- 2 g šalvěje
- 4 cl olivového oleje
- 6 g cherry rajčátek
- 30 g Parmazánu
Postup Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařte ve slupce (asi 15 minut), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte váleček“, ze kterého budete ukrajovat asi 2 cm velké noky. Ty vhazujte do osolené vroucí vody. Až vyplavou, jsou hotové.
Prosciutto (sušená šunka) nakrájejte na nudličky, šalvěj natrhejte na kousky, rajčátka přepulte. Rozehřejte olej, krátce vše orestujte a poté přimíchejte noky. Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.