Uzená roláda se špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 30-40 dkg uzeného masa
1 vejce
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
strouhanka
špenát
připravený podle oblíbeného receptu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív připravte ochucený špenát, měl by být dostatečně hustý, aby nepouštěl vodu - pokud je nutné, můžete zahustit strouhankou. Lepší je samozřejmě špenát listový - čerstvý nebo mražený.

  2. Uzené maso pokrájejte na co nejmenší kousíčky, můžete i umlít nebo rozsekat v chopperu.

  3. Z másla a sádla připravte světlejší jíšku, zalijte přiměřeně vodou a metličkou rozšlehejte na hustý bešamel.Ten po částečném zchladnutí vmíchejte spolu s vajíčkem do rozsekaného uzeného masa. Zdá-li se vám směs po zchladnutí moc řídká, můžete dát trochu strouhanky. Pokud bylo uzené tučné, strouhanku použijte určitě, ale stačí tak dvě hrsti.

  4. Na vodou pocákaný pečící papír rozetřete masovou směs, naplňte špenátem a pomocí papíru zarolujte a přeneste na plech. Peče se cca 20-25 minut ve středně teplé troubě, můžete pro barvu potřít rozšlehaným vajíčkem.

  5. Z takto připravené směsi můžete připravit i plněné karbanátky - udělat placičku, pak špenát, druhou placičkou přikrýt a okraje zmáčknout. Ty by se asi daly péci na pečícím papíru v troubě. Jako přílohu jsme měli bramborový knedlík s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!