Hovězí guláš à la Janina

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

40 dkg hovězí maso na guláš, porcované
1 červená paprika
7 cibulí
sádlo
Koření:
sůl
kmín
gulášové koření
červená paprika
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kostky masa propláchneme, necháme okapat.

  2. Nakrájíme cibuli a papriku na kostky.

  3. V hrnci rozehřejeme sádlo na stupni 3. Vložíme cibuli a smažíme do zlatohněda, pozor, aby nebyla černá. Přidáme nakrájenou papriku a maso.

  4. Maso necháme zatáhnout, osolíme, přidáme kmín, gulášové koření, papriku a majoránku. Plotýnku stáhneme na stupeň 2. Zamícháme a necháme probublávat 5 minut.

  5. Než se nám vše krásně probublá, uvaříme v konvici vodu a poté zalijeme směs v hrnci.

  6. Přikryjeme pokličkou a občas promícháme. Pokud je omáčka řídká, tak ji můžeme zahustit buď chlebem a nebo tmavou jíškou. Já osobně ji zahušťuji jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, chlebem, cibulí a křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!