Hovězí guláš à la Janina
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 40 dkg hovězí maso na guláš, porcované
- 1 červená paprika
- 7 cibulí
- sádlo
- Koření:
- sůl
- kmín
- gulášové koření
- červená paprika
- majoránka
Postup Hovězí guláš à la Janina
Postup přípravy receptu
-
Kostky masa propláchneme, necháme okapat.
Nakrájíme cibuli a papriku na kostky.
V hrnci rozehřejeme sádlo na stupni 3. Vložíme cibuli a smažíme do zlatohněda, pozor, aby nebyla černá. Přidáme nakrájenou papriku a maso.
Maso necháme zatáhnout, osolíme, přidáme kmín, gulášové koření, papriku a majoránku. Plotýnku stáhneme na stupeň 2. Zamícháme a necháme probublávat 5 minut.
Než se nám vše krásně probublá, uvaříme v konvici vodu a poté zalijeme směs v hrnci.
Přikryjeme pokličkou a občas promícháme. Pokud je omáčka řídká, tak ji můžeme zahustit buď chlebem a nebo tmavou jíškou. Já osobně ji zahušťuji jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, chlebem, cibulí a křenem.