Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg libového vepřového, eventuálně telecího masa
- 2 PL oleje
- 3 cibule
- 2-3 zoubky česneku
- 200 g libovějšího boku
- 0,5 l pšeničného piva Bernard
- 0,25 l vývaru
- 1 mrkev
- 1 dámská hrst pokrájených sušených datlí, možno nahradit rozinkami
- 1 lodyha rebarbory
- 1 PL lžička medu, jsme-li meduprosti dáme cukr
- ½ dětské hrstičky Nového koření
- 2 vavřínové listy - používáme zelené, zlaté ponecháme na hlavě císařské
- 1 PL mleté papriky sladké
- ½ KL mleté papriky pálivé
- ½ KL oregana
- 1/3 KL skořice
- sůl, pepř
Postup Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám míchat. Následně vliji pivo, jsem ve střehu, aby nepřekypělo z hrnce. Nechám pod pokličkou dusit na mírném ohni do změknutí.
Střežím maso a v momentě, kdy už začíná jeho odměk, přidám pokrájenou mrkev, datle. Dodusím do žádoucí měkkosti masa.
Na pánvičce zkaramelizuji med nebo cukr, přihodím na něho pokrájenou, oloupanou rebarboru a zhruba minutku podsmažím. Přeložím do hrnce a consummatum est“.