Slepice v paprikové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

vařená slepice
slepičí vývar
2 čerstvé papriky na proužky
lžíce másla
lžíce oleje
1 cibule
lžička červené papriky
lžíce rajského protlaku
150 ml zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na másle s olejem usmažíme nakrájenou cibuli a přidáme čerstvou papriku, poté mletou papriku a protlak. Orestujeme a přidáme mouku. Chvilku opražíme a zalijeme vývarem ze slepice.

  2. Vaříme 10 minut. Nakonec dáme zakysanou smetanu. Povaříme, dochutíme a máme dvě možnosti. Maso obrat od kostí a přidat do omáčky, nebo dát na omáčku porci masa. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!