Slepice v paprikové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- vařená slepice
- slepičí vývar
- 2 čerstvé papriky na proužky
- lžíce másla
- lžíce oleje
- 1 cibule
- lžička červené papriky
- lžíce rajského protlaku
- 150 ml zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Slepice v paprikové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na másle s olejem usmažíme nakrájenou cibuli a přidáme čerstvou papriku, poté mletou papriku a protlak. Orestujeme a přidáme mouku. Chvilku opražíme a zalijeme vývarem ze slepice.
Vaříme 10 minut. Nakonec dáme zakysanou smetanu. Povaříme, dochutíme a máme dvě možnosti. Maso obrat od kostí a přidat do omáčky, nebo dát na omáčku porci masa. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo s noky.