Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hrušek nebo jablek - čistá váha
- 80 - 100 g cukru krupice (dle sladkosti ovoce)
- 5 cl vody
- kousek celé skořice
- 1 ks hřebíčku - možno vynechat
- 30 g vlašských ořechů - možno vynechat
Postup Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku se silným dnem za stálého míchání připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Zalijeme malým množstvím vody a karamel rozvaříme.
Přidáme ovoce nakrájené na menší kousky, skořici a hřebíček. Za občasného promíchání podusíme do měkka, odstavíme, můžeme přidat nasekané vlašské ořechy. Necháme zchladnout a použijeme.