Pikantní pivní křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích křidélek
1 velká cibule
250 ml sv. piva
2 stroužky česneku
1-2 chilli papričky bez zrníček -podle chuti- dala jsem jednu a stačilo, ale každá je jiná
lžíce másla
grilovací koření
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme a odsekáme nejtenčí části v kloubech. Máslo rozpustíme a odstavíme. Ještě do horkého másla dáme všechno koření, nakrájené chilli a utřený česnek.

  2. Necháme máslo chvíli rozvonět a propojit chutě. Po chvíli to pořádně promícháme s křidélky a necháme půl hodinky odležet.

  3. Oloupanou a nakrájenou cibuli na proužky dáme do pekáčku. Na to uložíme křídla i máslovou marinádou a zalijeme pivem. Přikryjeme a pečeme do zlatova. Občas polijeme výpekem. Před koncem pečení odkryjeme a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!